25manna (2014-10-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan
Arrangör: Haninge SOK/OK Ravinen
Land: Sverige
Sträcka: 7
Sträcka: 6.02 km
Tid: 56:28
Genomsnittlig puls: 158
Maxpuls: 174
En härlig 25manna! UK vare tack får jag springa en riktig rolig sträcka på 25manna! Lite längre, lite kluriga än vad vanligt de senaste åren. Tyvärr är tävlingen redan lite utspridd bara så att det för min del inte känns som jag springer en stafett, medan snarare ett individuellt lopp på en stor tävling med många andra löpare som springer kors och tvärs. Jag njuter terrängen och banan, även om jag inte lyckas hålla greppet på långsträckorna och sumpar i princip varenda en av dem av lite olika anledningar.
S-1: Helt enligt plan fram till kraftledningspassaget. Sen överraskas jag dock av väggen bakom och rundar alldeles för mycket. I alla fall får jag en säker ingång till min kontroll.
3-4: Fram till stora mossdraget inget problem, dock får jag där problem med tumgreppet på min karta och är inte helt säkert var jag korsar. Blir ett mycket långsamt och osäkert sick-sackande över närmaste bergområde tills jag kommer ut på spåret. För att vara på den säkra sida springer jag ut spåret tills jag har rundat åsen och är 200 % säkert igen (efter allt springer jag ju en stafett). Därifrån är kontrollen lätt.
5-6: Egentligen är min plan att ta spårsystemet söder om strecket men återigen hamnar jag för högt och därmed på ledet norr om. Här är tappet troligen dock inte så stort då jag slipper blöta kärret och får en finfin ingång till kontrollen.
7-8: Återigen ställer dalgången till då jag förväxlar stigarna på kartan (plus kanske några upptrampade nya) och hamnar alldels för långt västerut. Det blir en bekvämare resa på detta vägval, men det är garanterat inte lönt att springa så mycket från strecket (dessutom borde jag då tagit det från början ut från kontrollen redan). Men min plan var ju att ta det hela lite väster om strecket och det klarade jag inte av.
Sammanfattningsvis då är jag nöjd att jag har fått springa en väldig rolig bana och klarade inläsning efter avvikelser så att jag inte tappat kontrollen helt med tanke på lagets nästa löpare. Kartläsning på långsträckorna med mycket detaljer och ibland solen emot gjorde dock tumgreppet en (alldeles för) svar uppgift.
Visa kommentarer (0)
 
25manna (2014-10-11)