Swiss O Week Etapp 6 (2016-07-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sils Maria
Arrangör: SOW Organisationskommite
Land: Schweiz
Distans: Lång
Sträcka: 5.22 km
Tid: 65:41
Genomsnittlig puls: 144
Maxpuls: 166
Luften ut! Gårdagens etapp fick avbrytas innan vi hann starta. Därför blev det en snabb utförslöpning ner till Sils, något som straffade sig idag med.
Början går dock enligt plan: Första spik - dock vad är det? Fel kodsiffra!?!?!?! Fattar ingenting och kollar in varenda detalj runtomkring. Förlorar all självförtroende och måste ändå fastställa att jag är på det ställe som min kontroll även är markerad på kartan. Men jag kan omöjligt vara tredje sista startande och att de inte har upptäckt en felsatt kontroll än! Bara vid den tanke, så öppnar jag min kartblad för att se om jag kanske har fel karta..... Och ja, till min stora besvikelse så har jag fel klass i handen. Alltså bara ner igen och börja om. Exakt 8 min senare får jag ta mig upp samma branta och hala sluttning en gång till. Benen känns mycket tunga! Försöker i alla fall att orientera smart, trots att det tilltagande regn och kylan börjar kännas i form av ännu stelare ben som bara tillåter en stapplande gång utför vissa sluttningar. Sen kommer ett område med nya hål och sten under växlighet. Regnet striler och det är mörkt. Läskit! Jag håller kompassrikting men tyvärr bara till en kontroll som sitter halvvägs på min sträcka och är osynlig under strecket. Glider iväg neråt och gör en extravarv förbi två andra kontroller tills jag är tillbaka till samma kontroll på min sträcka som fortfarande inte har blivit min..... En snäll gubbe envisar att visa mig var jag är utan att jag vill veta det. Då fattar jag och fortsätter med kompass, ännu stelar ben och lusten på orientering i nolläge. Några tiotals meter längre bort sitter min. Därefter följar ännu mera läskig och smärtsam utförslöpning. Glad att jag har nått målet i välbehåll och förbannad på mitt okoncenrerat kartval. Så kan det gå.
En trots allt mycket trevlig orienteringsvecka är över och nu skiner solen igen, allt börjar torka och man kan fundera vad som ska göras härnäst.
Visa kommentarer (0)
 
Swiss O Week Etapp 6 (2016-07-23)