Natt DM Uppland (2017-09-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vallentuna
Arrangör: Vallentuna-Össeby OL
Land: Sverige
Distans: Natt
Sträcka: 5.19 km
Tid: 57:22
Genomsnittlig puls: 152
Maxpuls: 166
Fel (natt) taktik!
Rakt på är min favorittaktik - det straffade sig den här natten....
Kontroll 1: Annan kontroll i sänkan i ringkanten. Läser en annan parallelsänka (den under ringen gick inte att se) - första 2 plus min borta. Det goda go och lusten borta.
Kontroll 2: Rakt på definitivt det dummaste att göra - genom 2 m ormbunkar, gräs, granplanteringar och annat ogenomtränglig vegetation. Nuddar stigen till höger, men den är inget att ha tycker jag och fortsätter. Hamnar bakom kontrollen och traskar tillbaka. Även här minst 2-3 min satt i sumpen.
Kontroll 3: Kompassriktning för att sikta mitt emellan de två gula hyggen. Hamnar på ett fint parti och sen går det ner till ett jätte gräslandskap - inser att det är inte hygge medan ett kärr. Försöker ta mig fram längs några djurspår, men det är snigelfarten som råder här. Fullständig frustrerat. Det enda goda är att jag vet var jag är när jag lämnar kärret i nordöstra hörnet och få ihop ingången till kontrollen hyggligt väl. Skönt - för hittills har jag inte sett en lampa på hela färden!
Kontroll 4: Kanon! Så ska man köra nattO - fungerar med kompass och att läsa på det som går att läsa. Spik!
Kontroll 5: Nästa raksträcka! Håller mig förvånandsvärd väl vid linjen, kompassen är det alltså inget fel på. Däremot är terrängen återigen allt annat än bjudande, nere i vita är det vindfällen, sank, tjock i övrigt. I gröna är det täta granplanteringar. Kontrollen lätt. Stigen till vänster om strecket såg jag inte på kartan trots (och än mindre i naturen).
Kontroll 6: Nästa raksträcka som går åt pipan - förstår inte beståndsgräns (måste ha tittat på för många MTBO kartor och glider för långt ut på vägen. Därifrån tillbaka. Inte bryr jag mig längre om hur det går.
Kontroll 7: Vecklar upp kartan och hoppas vara snart i mål. Inser att så är knappast fallet och börjar fundera på att bryta, men därför har man ju inte åkt hit. Alltså tar jag mig vid näsen och funderar om annan taktik. Väljer stigen runt och då den södra för att jag vill få en så kort sträcka som möjligt genom lömsk vit på kartan. Även om själva attacken av 7:an inte är helt perfekt, så går det dock ganska OK och jag hittar reflexen i mörker.
Kontroll 8: Busenkelt, då går även det där med rakt på!
Kontroll 9: Oläsbart (hus på vägen), men jag ser något blinka
Kontroll 10: Rundar tomtmarken utanför i skiten, då jag inte ser vägen, sista kontrollen vid ladans hörn (fel på LIVELOX kartan).
Vad lär man sig av saken?! Använd rätt taktik på natten kan löna sig.
Visa kommentarer (0)
 
Natt DM Uppland (2017-09-01)