Raid Uppsala 2011 (2011-10-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sunnersta och omnejd (Uppsala kartdatabas)
Arrangör: IGU - IF Thor - OK Linné
Land: Sverige
Distans: Multisport
Sträcka: 30.97 km
Tid: 180:49
Genomsnittlig puls: 154
Maxpuls: 179
Lagom till jubileum och efter 9 år som funktionär (2xbanläggare, 1xräddningsbåtbesättning, x gånger utsättare/intagare/bevakning, mål mm) så var det äntligen dags att test en multisporttävling själv. Självklart inte vilken som helst multisport, medan solklart Raid Uppsala!
I Sunnersta gropen (arena) startade dagen med prologen.
Prolog (2.2 km från arenan): Med lite gissning visste man hur banan skulle gå och därför gick vi extra lugnt ut. Sen var det dubbelt roligt att mäkta en liten ökning uppför krönet och utför backe i norra änden då man kunde passera några lag. Det kändes kalasbra och så vart det bara ett kort depåstopp innan löpning ner till cykeldepån på andra sida Flottsundsbron.
MTB-slinga (7.7 km från cykeldepån, snitslad bana med kontroll 4-5 som check): Fina cykelstigar hade lovats, men jag hade största respekt inför den etappen. Minnet sa stenar och rötter och det blev nog dagens läskiskaste etapp, men vi kom runt utan vurpa (en riktig dålig vurpa för många år sedan på en av dessa stigar förklarar nog en del av min respekt). När även jag vågade cykla på kändes benen fortfarande helt OK.
Orientering (5.1 km från cykeldepån, k.7-12): Ut till Lunsen enlig förväntan. Surt bara att vi inte fick med oss två kartor från starten. I början precis planenligt, gena så ofta det går och så passerar man lag om lag. Men sen straffar sig att vi bara har en karta, kompass inte i samma händer och missar kontroll 3 (9 sammanlagt) med några 20-tals meter. När vi får blöta fötter inser vi att det är definitivt fel. Fem minuter senare är vi tillbaka på samma ställe och ser kontrollen. Därefter inga fler fadäs. Det känns fortfarande knappt att man har börjat ett långpass.
MTB-O (7.2 km från cykeldepån, k.14-20): Banans första kontroll är startpunkten till hinderbana. Den går bra utan krämpar och bekymmer. Var skönt att ha en stark patrullkompis vid sidan. Därefter toppgenomförd MTB-O moment med bra vägval. Enda problem var när jag tappade kartan och fick plocka upp den (att vika ett A3-blad så att det höll i ett litet cykelkartställ var inte det lättaste, men jag uppskattade mycket att jag fick en så stor karta att kunna läsa).
Kanot-O (2.5 km från arenan, k.22-25): Dagens naturskönaste etapp. Innan dess fick man dock bära en tung plåtkanot över krönet och ner till vattnet. In där vart man belönat med en vacker utsikt över Fyrisån och höstens färgar glöd i solskenet. Uppströms hade vi lite medvind och det fungerade bra med paddlingen trots att vi inte hade varit ute på någon tur på 2 år. Hemvändan gick lite tyngre, men vi höll oss på linjen och i båten trots motvinden. Tuffaste delen av etappen och dagen vart att bära båten tillbaka. Var den tung innan, så hade den blivit blytung under färden.
Finalsprinten (1.3 km från arenan, k.26-31): En snäll och kort sprintbana som visserligen bjöd på toppbestigning men det fick man gärna ta med utsikten att kunna köra förbi två lag bara på den korta sträcka.
Vi fick en finfin upplevelse på ett lite längre pass (3 tim). Mot förmodan känns kroppen pigg och inte i närheten av en nerbrytning, så det var ett väldig snällt långpass kan man tolka. Multisport kan varmt rekommenderas till flera som vill testa lite nya utmaningar. Ett stort tack till hela arrangörsstaben som slet hård att kunna erbjuda oss deltagare fina banor och bra förutsättningar!!

Visa kommentarer (0)
 
Raid Uppsala 2011 (2011-10-15)