1a Etapa CiCOR 2018 (2018-03-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ponte Serrada
Arrangör: ORIESC
Land: Brazil
Distans: Long
Sträcka: 11.41 km
Tid: 81:07
Länk till splittider, klass H adulto E

Mer härlig Brasiliansk orientering. Inleder loppet starkt tycker jag. Första fem nästan klockrena. Sånär som på en 20 sek miss till 3an. Vid 5an ligger jag 20 sek från tätt.

Sen kommer ödessträckan 6an. Tar för det första ett onödigt långt runt vägval på stigen. Stigen förbi 14e är klart kortare. Sen vid själva kontrolltagningen så måste jag missat kontrollen med bara några meter vid första försöket. Tar någon minut att sortera ut det. Tappar 6 min på sträckan. Bommar sen även 7an på pga dålig riktning.

Väl vid 7an så kommer en Brasiliansk landslagslöpare och plockar upp mig. Han har rätt bra tryck i benen men inte mördande går att ligga i rygg. Kartläsningen in mot kontrollerna kan väl diskuteras. Tar 8an först pga. detta och försöker sen lägga mig i rygg in till grönområdet. Han borde vara mer vann vid sånt här... Visar sig att han är lika dålig som jag på det här. Så vi delar på oss och efter en liten stunds fight i djungeln kommer jag tillslut igenom utan större misstag även om det tog tid. Sträcktiderna på kontroll 9-12 skvallrar om att alla hade det svårt väldigt ojämna tider för alla.

Till 13 så hittar jag ett hål i staketet precis som det ska vara innan kontrollen. Men visar sig att det finns fler hål och lägger någon minut till här. Trodde här att jag tappat min landslagsslöparen men på väg mot 16 kommer han ikapp bakifrån. Här ifrån gör vi sällskap in i mål. Slutar 4a av 10 startande. 11 min efter. Kul lopp lite irriterad på sträcka 6 i efterhand. Men roligt att få känna tempot på landslagslöparna här! Inte riktigt samma klass som i Svergie, men helt klart en duglig löpare.
Visa kommentarer (0)
 
1a Etapa CiCOR 2018 (2018-03-25) 1a Etapa CiCOR 2018 (2018-03-25)