instagram @ifthorol
start . nyheter . LURBOken . tävling . jsk . träning . klubben . sponsor . rajraj . skidor . ungdom . ny i stan? . english . anmälan . login
Senaste nytt - från IF Thor
26 juni 2019

[2018-09-30] (Av: Staffan Jacobsson Svärd)
Succé i Upplandscupen
Årets Upplandscup är avslutad, och IF Thors lag gjorde fantastiska insatser i den roliga och spännande jaktstarten vid den sista deltävlingen. Totalsegrare blev lag HårThorkarna, tätt följda av lag HoppThornen och med TårThorna på en fjärde plats. Övriga fem Thorlag har också hedrat klubbens färger med härlig inställning och fina insatser hela hösten, och med tanke på den hårda konkurrensen med totalt 50 anmälda lag från hela Uppland så är detta en minnesvärd och ytterst svårslagen bedrift. Hatten av för våra många positiva och orienteringsskickliga ungdomar!
Upplandscupen är en lagtävling för upplandsungdomar som avgörs under fyra deltävlingar under hösten. IF Thor ställde i år upp med åtta lag, med sammanlagt 56 löpare. Vid de tre första deltävlingarna springer man individuella lopp och samlar poäng till sitt lag, där olika placering och klasstillhörigheter ger olika mycket poäng. I den fjärde och avslutande tävlingen startar man sedan lagvis utifrån hur man ligger till efter tre deltävlingar, och det lag som först har fyra löpare i mål vinner.

Samtliga IF Thors lag hade lyckats samla många poäng inför finaltävlingen utifrån sina respektive förutsättningar, och spänningen var stor inför starten på finalen utanför Vallentuna. Bäst till låg lag HårThorkarna, som alltså gick ut med nummer 1 på bröstet, men strax bakom skuggade såväl lag TårThorna (3) och lag HoppThornen (5). Men svåra, gafflade banor skulle springas innan det hela skulle avgöras, och det är både roligt och nervöst att stå på startlinjen.

Efter c:a 20 minuter började löparna strömma i mål och många klubbfärger syntes på upploppet. För åskådarna var spänningen stor, men löparna såg mest glada och fokuserade ut! Och snart stod det klart att lag HårThorkarna hade lyckats med bedriften att försvara ledningen från starten. Och inte nog med det: lag HoppThornen klättrade upp på andra plats, strax före lag Rodhen ur 178,7569 och sedan följde lag TårThorna på fjärde plats. Och löparna i övriga fem Thorlag hade också bemästrat banläggarens svårigheter på bästa sätt med glada miner och härlig inställning!

Med denna succéartade avslutning på årets Upplandscup tackar vi löpare och lagledare för årets insatser.
Resultat från finaltävlingen hittar man HÄR .
Samtliga lagresultat från hela Upplandscupen hittar man HÄR .

Foto: Johan Karlsson

LURBOken: Tack ni som gjorde att "KM" kunde genomf...läs mer>
Aktiviteter idag:
Rånäs OK / Rimbo SOK Sprintcup 2019, Etapp 3
Junior/Senior:Vill du utveckla dig som junior eller senior så kan vi hjälpa Dig!

OL-skolan: OL-skolan har börjat vårsäsongen. Info om OL-skolan hittar du här.

Motionärer:
Du kan alltid vara med på någon av våra träningar. Det finns sällskap och möjligheter även för dig som vill ta det lite lugnare.

Vuxen och vill lära dig orientering:
Vår OL-skola har en vuxengrupp för dig. Du kan också prova Naturpasset

Klubben: Våren är här! Välkommen som deltagare eller funktionär på 2019 aktiviteter!

 

Nyheter

[2019-06-22]Distriktsmatchen
[2019-06-09]Ösaträffen: Nytt guld till Gunilla
[2019-06-07]SM-guld till Gunilla
[2019-06-01]Ebba sjua på SM i sprint
[2019-05-31]Testa på ORingen banor och hjälp oss banläggare