instagram @ifthorol
start . nyheter . LURBOken . tävling . jsk . träning . klubben . sponsor . rajraj . skidor . ungdom . ny i stan? . english . anmälan . login
Ungdom - IF Thors framtid
20 februari 2020

Senast ändrad: 191204 20:28.


IF Thors OL-skola: nybörjar- och fortsättningskurser i orientering

På OL-skolan lär vi ut grunderna i orientering för alla intresserade, från 8-99 år. (Ungdomar under 8 år får också gärna vara med, men alla födda 2010 och senare måste ha medföljande förälder under träningen.) Vi har ett flertal grupper, från rena nybörjare till mer erfarna. Vi har också en särskild vuxengrupp, som har blivit mycket uppskattad.
Du kan ladda ner information om vår utvecklingstrappa HÄR.
(OL är en förkortning för OrienteringsLöpning.)

Har du frågor om vår OL-skola, så maila gärna våra ungdomsledare. (Klicka på ordet ungdomsledare för att skicka ett mail.)


Aktuellt - OL-skolan startar igen den 2 april 2020

OL-skolan har vintervila och startar igen den 2 april 2020. Under tiden fram tills dess är alla som vill hjärtligt välkomna på de övriga aktiviteter som klubben arrangerar och som presenteras i kalendern här på hemsidan.

Den 2 april samlas vi som vanligt kl 17:50 och drar igång i de olika grupperna 18:00. Vi träffas då vid vår klubbstuga i Lurbo. Såväl nya som gamla deltagare är hjärtligt välkomna!

Klicka här för vägvisning till Lurbo


Information om OL-skolan

OL-skolan arrangeras på torsdagskvällar under våren och hösten, med samling 17:50 och start 18:00 på olika ställen i Uppsalas närhet. Vi följer orienteringsförbundets "färgtrappa", och från orange nivå och uppåt (c:a 13 år) finns det även träningar på tisdagar. Under maj deltar vi även i en serie träningstävlingar ("U-ringen") tillsammans med övriga uppsalaklubbar, och på hösten uppmanar vi våra deltagare att vara med på Upplandscupen, som innefattar fyra helgtävlingar på olika platser i Uppland. Vägvisningar och senaste nytt hittar du alltid här på hemsidan - se t.ex. i kalendern för aktuellt datum.

Är du ny och vill prova på orientering i vår OL-skola? Du är hjärtligt välkommen. Ingen föranmälan behövs, men kom i god tid innan och berätta för någon tränare vad du heter och hur gammal du är, så får du hjälp att hitta rätt grupp. Den som är född 2011 eller senare skall ha vuxen medföljande under träningen.

Enda avgiften för OL-skolan är medlemskap i föreningen, vilket kan betalas när man testat OL-skolan ett par gånger. För mer info, maila olungledare@ifthor.se


Tävlingar

Svenska orienteringsförbundets tävlingsprogram hittar du HÄR.

På den här sidan kan du se vilka tävlingar andra thorare är anmälda till: HÄR.

Speciellt brukar OL-skolans deltagare vara med på följande tävlingsserier:
- På våren går uppsalaklubbarnas gemensamma tävlingsserie för ungdomar och vuxna nybörjare, U-RINGEN, med tre tävlingar på kvällstid.
- På hösten brukar vi försöka ställa upp med så många lag som möjligt i Upplandscupen (se separat rubrik nedan)


Upplandscupen

Upplandscupen är en lagtävling för ungdomar som arrangeras under hösten och brukar locka ett 50-tal lag från hela Uppland. Man springer individuella lopp vid fyra tävlingar, och laget får poäng beroende på hur löparna springer. Till Upplandscupen 2019 hade IF Thor sju lag, med sammanlagt 49 deltagare. Vi rekommenderar att man siktar på att delta i Upplandscupen då det brukar vara fina tävlingar där man samtidigt får vara del av gemenskapen i både lag, klubb och distrikt!

Du hittar resultat och mer information om Upplandscupen på UOF:s hemsida.


Läger

Det finns även lägerverksamhet som brukar vara mycket uppskattad. Håll utkik här på hemsidan efter mer information och/eller prata med din ledare om du är intresserad av att åka på läger. Eftersom läger är värdefulla för sammanhållningen så har IF Thors ungdomskommitté fattat beslut om att subventionera vissa läger.
Följande läger är årligt återkommande:

 • Löpande: Upplands Orienteringsförbunds (UOF) läger inför Ungdoms-SM.
  Aktiviteterna är öppna för alla ungdomar i 15-16-årsåldern, oavsett om man siktar på Ungdoms-SM eller om man nyligen har börjat med orientering.
 • Mars: IF Thors upptaktsläger för klubbens barn och ungdomar.
  Lägret arrangeras i Lurbo med övernattning. Kostnad: 50:-/dag.
 • Mars: Tävlingsläger i Oxelösund.
  Deltagande på Nyköpings OK:s tävling och Måsenstafetten.
 • April-Maj: USM-läger, arrangerat av UOF.
  Subventioneras av IF Thor så att kostnaden är 400:-/deltagare.
 • April-maj: 10-mila (Sveriges största orienteringsstafett).
 • Maj: UOF:s helgläger för Upplandsungdomar.
  IF Thor är medarrangörer och brukar delta med ett 20-tal ungdomar och ledare.
  Subventioneras av IF Thor så att kostnaden är 100:-/deltagare.
 • Juni-juli: Svenska Orienteringsförbundets Riksläger för ungdomar 13-16 år.
  Lägret genomförs i Sälen, och IF Thor brukar delta med en handfull ungdomar samt ledare.
  (Klicka här för mer information.)
  Anmälan lägger man själv in via Eventor
  Man använder samma inloggning som när man anmäler sig till tävlingar - hör av dig om du behöver hjälp med detta. Ange i anmälan att du vill bo med övriga upplandsklubbar.
  Kostnaden för lägret är ca 2850:- och utöver det tillkommer kostnader för transport. IF Thors ungdomskommitté kan inte subventionera deltagande i detta läger, men skickar med ledare med de ungdomar som åker. Deltagare kan ev. söka subvention via den s.k. minnesfonden som finns till bortgångna Thorares minne som handhas av OL-sektionens styrelse.
 • Oktober: Daladubbeln i Falun
  UOF ordnar en gemensam resa för alla intresserade upplandsungdomar till Daladubbeln, som är en orienteringstävling där man tävlar i par. (Klicka här för information om tävlingen.) Från IF Thor brukar omkring 20 ungdomar, ledare och föräldrar följa med på detta. • SOL-skola

  Sommaren 2019 arrangerade vi för 13:e året i rad den så kallade SOL-skolan, vilken är en slags "orienteringsfritids" som vi genomför första veckan efter sommarens skolavslutning. Detta år var det måndag-torsdag i midsommarveckan som gällde, dvs 17-20/6. SOL-skolan är öppen för barn i åldrarna 7-11 år. Den genomförs i samarbete med Sunnerstaskolan, men är öppen för barn från alla skolor i Uppsala med omnejd. Aktiviteterna pågår 09.30 till 14.30 med samling vid Sunnerstastugan.

  Inbjudan till SOL-skolan 2019 hittar du HÄR (pdf-fil).
  Vi räknar med att SOL-skolan återkommer även 2020. Anmälan brukar öppna någon gång kring mars-april - håll utkik här på hemsidan!


  Utrustning

  När man orienterar är det bra om man har kläder och skor som är lätta att röra sig i och som man inte är rädd att smutsa ner. Du kan ladda ner ett informationsblad om andra tips på orienteringsutrustning HÄR (pdf-fil)


  Övrigt

  När och var klubben har aktiviteter kan du se i vår kalender över aktiviteter.
  Alla är välkomna, erfarna som oerfarna, nya som gamla medlemmar!
  Ha koll på hemsidan för senaste nytt.  Vill du vara med i vår klubb, tag kontakt med en ungdomsledare!

  LURBOken: Hej! Vi är en familj från OK Tyr, Karlstad, som sö...läs mer>
  Aktiviteter idag:
  18.00 Håkans fyspass
  Junior/Senior: Vill du utveckla dig som junior eller senior så kan vi hjälpa Dig!

  OL-skolan: Såväl barn som vuxna kan lära sig orientera i vår OL-skola. Info om OL-skolan hittar du här.

  Motionärer:
  Du kan alltid vara med på någon av våra träningar. Det finns sällskap och möjligheter även för dig som vill ta det lite lugnare.

  Vuxen och vill lära dig orientering:
  Vår OL-skola har en vuxengrupp för dig. Du kan också prova Naturpasset eller vara med på Motionsorientering se kalendern

  Klubben: Välkommen som deltagare eller funktionär på 2019 aktiviteter!

   
  Länkar
   Startsida
   U-ringen
    
   UOF ungdom
   Upplandscupen
   Uppland league
    
   arkivet
   kalendarium
    
   


  Klicka på bilden ovan om du vill lära dig mer om kontrolldefinitioner. (pdf-fil 1,5Mb)
  Vill du rita din egen karta som ser ut som en OL-karta? Ladda ned OCADs fria fullversion för att skapa kartor och rita själv!