instagram @ifthorol
start . gamla nyheter . gamla LURBOken . jsk . träning . klubben . sponsor . skidor . ungdom . ny i stan? . english . anmälan . login
Ungdom - IF Thors framtid
2 december 2022

Senast ändrad: 210413 07:42.


IF Thors OL-skola: nybörjar- och fortsättningskurser i orientering

På OL-skolan* lär vi ut grunderna i orientering för alla intresserade, från ca 7 år och uppåt. Vi har ett flertal grupper, från rena nybörjare till mer erfarna. De yngsta barnen (grön grupp) måste ha en närvarande vuxen med sig. Vi har också en särskild vuxengrupp, som har blivit mycket uppskattad.
Du kan ladda ner information om vår utvecklingstrappa HÄR.


OL-skolans träningar är på torsdagar, med samling kl 1750. Vi tränar på olika ställen i och runt Uppsala varje vecka. Den 8/4 inleder vi vårens träningssäsong 2021 och hälsar alla som tidigare varit med på OL-skolan välkomna igen. Vi hoppas även kunna erbjuda nya deltagare plats på vår OL-skola i vår. Är du ny och vill börja orientera med oss, läs först nedan under rubriken Coronaanpassningar vt 2021 för OL-skolan.


Aktuellt - OL-skolans program vt 2021

8/4: IF Thors klubbgård, Lurbo
15/4: Pattons hage
22/4: Gottsundagipen
29/4: Plantskolan
6/5: Stordammen
20/5: Håga by
27/5: Hammarskog
3/6: Sunnerstagropen

Klicka här för vägvisning till Lurbo


Aktuellt - anmälan till SOL-skolan juni 2021 öppen

Se särskild rubrik nedan.


Coronaanpassningar vt 2021 för OL-skolan

- Stanna hemma om du har minsta symptom. Detta gäller såväl barn som medföljande vuxen.

- Vi avråder från samåkning med andra än de som du bor eller umgås med till vardags. Cykla gärna till träningarna om möjligt – det brukar kunna bli fullt på bilparkeringarna.

- Varje grupp samlas på särskilda platser. Dessa meddelas i förväg.

- Medföljande vuxen (max en per barn) får närvara. Det är viktigt att hålla avstånd, och särskilt vid samling/genomgång ska vuxna backa undan och låta barnen ta del av genomgångarna.

- Ledarbrist kan uppstå vid sjukdom, och närvarande föräldrar bör vara redo att rycka in som hjälpledare vid behov.

- Uppdatering 21-04-13 Från träningen den 15/4 öppnar OL-skolan för nya deltagare i Grön grupp (7-8 år). Besked om möjlighet att ta emot nya deltagare i äldre grupper kommer efter 15/4.

- De två första veckorna (8/4 samt 15/4) tar vi inte in några nya barn i grön, vit och gul grupp (födda 2009 och yngre), eftersom vi vill säkerställa att vi har kapaciteten att genomföra OL-skolan med god ledartäthet och med låg smittspridningsrisk. Vi informerar på hemsidan efter 15/4 om vi har möjlighet att ta in nya barn (vilket vi verkligen hoppas att vi kan!). Vi har inga reservlistor för OL-skolan. Kontakta oss gärna via olungledare@ifthor.se

*OL är en förkortning för OrienteringsLöpning.


SOL-skola

Sommaren 2021 kommer vi för 15:e året i rad att arrangera den så kallade SOL-skolan, vilken är en slags "orienteringsfritids" som vi genomför första veckan efter sommarens skolavslutning. I år pågår SOL-skolan 14-18/6. SOL-skolan är öppen för barn i åldrarna 7-11 år. Den genomförs i samarbete med Sunnerstaskolan, men är öppen för barn från alla skolor i Uppsala med omnejd. Aktiviteterna pågår 09.30 till 14.30 med samling vid Sunnerstastugan.

Inbjudan till SOL-skolan 2021 hittar du HÄR (pdf-fil).


Utrustning

När man orienterar är det bra om man har kläder och skor som är lätta att röra sig i och som man inte är rädd att smutsa ner. Du kan ladda ner ett informationsblad om andra tips på orienteringsutrustning HÄR (pdf-fil)


Övrigt

När och var klubben har aktiviteter kan du se i vår kalender över aktiviteter.
Alla är välkomna, erfarna som oerfarna, nya som gamla medlemmar!
Ha koll på hemsidan för senaste nytt.Vill du vara med i vår klubb, tag kontakt med en ungdomsledare!

LURBOken: Kvällens samling är vid startpunkt till KepsO 18.0...läs mer>
Aktiviteter idag:
Inga aktiviteter idag
Junior/Senior: Vill du utveckla dig som junior eller senior så kan vi hjälpa Dig!

OL-skolan: Såväl barn som vuxna kan lära sig orientera i vår OL-skola. Info om OL-skolan hittar du här.

Motionärer:
Du kan alltid vara med på någon av våra träningar. Det finns sällskap och möjligheter även för dig som vill ta det lite lugnare.

Vuxen och vill lära dig orientering:
Vår OL-skola har en vuxengrupp för dig. Du kan också prova Naturpasset eller vara med på Motionsorientering se kalendern

Klubben: Välkommen som deltagare eller funktionär - för nyheter kolla in den nya sidan

 
Länkar
 Startsida
 ThOringen
 U-ringen
 UOF ungdom
 Upplandscupen
 Uppland league
  
 arkivet
 kalendarium
  
 


Klicka på bilden ovan om du vill lära dig mer om kontrolldefinitioner. (pdf-fil 1,5Mb)
Vill du rita din egen karta som ser ut som en OL-karta? Ladda ned OCADs fria fullversion för att skapa kartor och rita själv!