Naturpasset

 IF Thors Naturpass

Naturpasset är till för dig som tycker att det är roligt och utmanande att med en karta i handen komma ut i naturen och hitta kontroller. I Naturpass-paketet finns en karta, beskrivning av kontrollerna och ett startkort.

Du kan besöka kontrollerna när du vill - ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Inga förkunskaper eller speciell utrustning krävs, men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken. Ta gärna med lite fika i ryggsäcken så blir dagen fulländad!

När pågår Naturpasset?
Kontrollerna är utsatta från mitten av maj till början av oktober. När du besökt kontrollerna kan du skicka in startkortet till oss. Då deltar du i en utlottning av olika priser, bland annat presentkort i sportaffär.

Var finns Naturpasset?
IF Thor erbjuder två Naturpass:

Stadsnära i Stadsskogen
Stadsskogen sitter 30 kontroller utsatta. Stadsskogen är ett stigrikt område mitt i stan. Naturpasset här passar för både kvälls- och helgutflykter. Stadsskogen passar dig som är nybörjare och familjer bra. Det passar även dig som fått Fysisk aktivitet på recept (FAR) utskrivet.

Strövvänligt i Hammarskog
Hammarskog sitter 25 kontroller som väntar på att bli hittade. Härligt strövområde som även inbjuder till grillning och svampplockning. Svårighetsgraden är lite svårare i Hammarskog än i Stadsskogen.

Var köper jag Naturpasset?
Naturpasset kan köpas på följande ställen runt om i stan. Köper man en karta via en återförsäljare är rekommenderade priset 125 kr.:

- Alewalds, Östra Ågatan 27
- Löplabbet, Dragarbrunnsgatan 26
- Aktivt Uteliv, Sunnerstastugan

Köper man direkt från IF Thor är kostnaden 75 kr. Man kan antingen hämta själv eller betala porto och få hem i brevlådan. Portokostnaden på 25 kr tillkommer. Betalning sker med Swish till 1236023790 (If Thor). Kontakta Cecilia Olsson, se kontaktuppgifter. Skriv i meddelandefältet vilken karta du vill köpa.

Kontaktperson:
Cecilia Olsson
Telefon 0733-21 07 51
ceciliaolsson700@gmail.com

Om du är sugen på fler Naturpass har du möjlighet att köpa OK Linnés Naturpass i Nåsten (Hågadalen) eller i Södra Uppsala (Vårdsätraskogen/Sunnersta). Upsala IF har också ett Naturpass i Lunsen och ett på Högstaåsen. Naturpasset finns i hela Sverige! Mer information finns på www.naturpasset.se.