Börja orientera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad av att prova orientering?

Varje vår startar nybörjarträning för barn, ungdomar och vuxna. Som nybörjare har du chansen att prova på orientering, lära dig grunderna och fortsätta utvecklas utifrån den nivå du är på, oavsett ålder. Vi tränar på torsdagar från början av april till skolavslutningen i juni, därefter sommaruppehåll och start igen när höstterminen startar.

Se programmet för ht 2024

På träningarna lär vi ut grunderna i orientering för alla intresserade, från 7 år och äldre.  Vi följer orienteringsförbundets "utvecklings-färg-trappa". Barn som är 7-8 år (grön grupp) måste ha medföljande vuxen på träningarna. Vuxna nybörjare tränar i en egen grupp.

Träningarna är på torsdagar, med samling kl. 17.50 (start 18.00). Vi tränar på olika ställen i och runt Uppsala. De yngre grupperna (grön och vit) tränar 1 timma och de äldre i ca 1,5 tim.

Avgiften för träningarna är ordinarie medlemsavgifter till föreningen, det vill säga medlemskap i IF Thor och sektionsavgift för orientering/skidsektionen. Vi skickar fakturan först efter att man har provat på 3 ggr (läs mer under Föreningen och Medlems- och tävlingsavgift)

Vill du testa orientering med IF Thor, mejla till ungdomsledarna!

Klubben har även träningar andra dagar under veckan. Titta gärna i kalendern för att se vad som erbjuds! För nya och erfarna orienterare!

Utrustning

När man orienterar är det bra om man har kläder och skor som är lätta att röra sig i och som man inte är rädd att smutsa ner. Du kan ladda ner ett informationsblad om andra tips på orienteringsutrustning här