Nyheter

Mitt i sommar

  • 17 jul 2024

Hej!

Hoppas du har en fin sommarsemester och njuter lugna dagar med mycket aktiviteter ute i naturen!

Såhär fem i tolv även en efterlysning: 

Sökes banläggare till höstens tisdagaktiviteter - fyll gärna upp med ditt namn på gulmarkerade tisdagsträningar i listan (tyvärr har jag inte kläm på thorsdagarna ansvariga)! Vårens banor vart väldig uppskattade och hade många glada deltagare - tack Ola, Michelle, David D, Björn och Anders L för era banor och markeringar i skogen! Vill även tack Olgy och främst Liutas för banor vi fick utnyttja under våren!

Höstens tisdagar börjar i mitten på augusti och kan kretsa runt lite. Så att du ser vilka tävlingar som är aktuella att eventuellt förberedas med lämplig övning/liknande terräng finns även ett urval av intressanta tävlingar med i listan.

• gärna banor med genmöjligheter, alternativt slingor, så att det blir intressant för flera

• olika teknikövningar kan vara bra (önskar du förslag, hör av dig till mig) - banor ska dock helst även kunna löpas som ”normalbana” för den som vill

Annat att tänka vid val av område:

• det mörknar relativt fort på hösten och blir svårt att hinna enda ut till exempel Siggefora en kväll som folk har jobb/skola under dagen 

• jakt pågår någonstans hela tiden - därav bra att höra för ifall det är OK att ingen jaktlag störs 

• älgjakten börjar i oktober - då får vi stanna tillbaka lite med orientering

Från oktober fortsätter vi igen från Lurbo och kan utnyttja fasta reflexer för att göra olika banor. Soppa efteråt är en populärt inslag!

Från oktober har vi även fått tillbaka Eriksberg inomhussalen på torsdagar (tyvärr relativt sent 20 - 22 för alla slags inomhusaktiviteter)

Nu önskar jag alla en fortsatt fin sommar och lycka till på O-Ringen för er som ska till Smålandskusten: Kom ihåg - handbroms in till första kontrollen - O-Ringen avgörs inte där på första etappen, men mycket kan förloras om du i mindre känd terräng missar den pga slarv.

Hälsningar,

Dorothe

Rapport från sprintstafett SM i Västerås

  • 1 jul 2024

Tack Gunsans och Pers insatser mönstrade Thor till slut ett SM sprintstafettlag, inte för att utmana om SM titlar, medan för att träna på utmanande sprintbanor och skaffa sig erfarenheter från hela kringaktiviteter runt en värdetävling. Tyvärr blev ambitionen att låta yngre förmågor i klubben uppleva detta något bromsat, men tack vara en villig pappa Bosse, gick det att lösa utmaningen på kort varsel.

Dorans ruta v25

  • 14 jun 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Jukola och Venlakavle i finsk Österbotten denna helg och nästa helg är det redan Midsommar! Vi får dock en chans till att springa ett tisdagspass innan vårsäsongen är över tack vare en OLGy träning i Siggefora med skärmar ute. Vill du springa ett sprint-pass innan sprint SM eller Arossprinten ordnas även en sprinttävling vid Rånäs slott på onsdag kväll.

Därefter är vi inne i sommartävlingsperioden som börjar med Idreveckans Jubileumsorientering och fortsätter landet runt med många chanser i norr (Idre, Sälen), söder (Österlen), på Gotlands 2-dagars & 3-dagars eller i Mälardalen (Eskilstunahelg) innan det blir dags för O-Ringen vid Smålandskusten.

Ska det vara fler träningstillfällen utnyttja möjligheten av hemsidan och Thol att informera om du vill fixa en träning, alternativt finns ju chansen att köra Naturpass eller ett Hitta-ut-pass runt Uppsala eller någon annanstans i Sverige.

Vill du njuta en fin avslutning på sommarn så kan du stämma in dig redan nu för ultralång SM (10 augusti för juniorer & seniorer och publiktävling, 11 augusti för veteraner) och resa dit några dagar innan för att njuta den ultrafina terrängen i Grövelsjön med boende nästintill arenan! Anmäl dig innan 21. juli!

Ha en fin sommar!

Vi ses!

Dorothe  

Dorans ruta v24

  • 8 jun 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Just nu njuter en härlig skara Thorare Hälsningeskogarna med många erfarenheter att vinna. Inte bara i skogen även runt olika spelbord och pingisbord sker en hel del träning! Tack alla för att ni bidrar till en så fantastisk stämning!

Näst på tur är tisdagens teknikträning där vi kan öva på kompassanvändning – en och annan deltagare i giganternas kamp skulle nog kunna ha nytta av denna aktivitet! Anmäl er!

På Thorsdag är det sista gången innan sommaruppehåll som ungdomar har gemensamma övningar anpassade på nivå (och kanske något roligt pG) och där det även finns möjlighet att springa en bana för övriga Thorare och träningsmedlemmar.

Efter midsommar är det lite upp till spontana initiativ att bjuda på intressanta träningar. Håll utkik!

Och därefter bär det av för några till Kauhava för Jukola/Venlakavle – lycka till i de finska skogarna!

Redan nu är det dock värt att göra reklam för Sprint SM i Västerås i slutet på juni och inte minst ultralång SM i ultrafin terräng i Grövelsjön med boende nästintill arenan!

Vi ses!

Dorothe  

Dorans ruta v23

  • 31 maj 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Efter ett jätteroligt U-ringen arrangemang är det nu dags att se fram emot vårt Hälsingeläger under nationaldags-långhelg! Bästa träning inför Hälsingeutmaning bjuds på tisdag av Ola i Siggefora – kom ihåg badbyxor – för vad är bättre än ett skönt dopp efter ett svettigt pass i vackra Siggeforaskogen! För att vi är i Hälsingland blir det ingen Thorsdagsträning!

I början på vecka blir det även en fortsättning på årsmöte på Lurbo! Var med även Du!

Vi ses!

Dorothe