Nyheter

Dorans ruta v50

  • 8 dec 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Det var många glada yngre och äldre som ville testa inomhusO – en stor fördel att vi nu har 2 timmar för våra aktiviteter. Vi kommer säkert göra det igen någon/några gånger i 2024!

Imorgon lördag blir det träff för äldre ungdomar & juniorer att träna och diskutera gemensamt vad att satsa på under kommande säsong. Självklart får övriga Thorare och träningsmedlemmar vara med på träningen. Spännande att höra vilka träningar som ska satsas på under resterande vintersäsong!

Köldvågen förra vecka innebar att Upplandsbygden by Night blev uppskjuten till kommande vecka. Om du inte har anmält dig än, så finns en ny chans senast på söndag att anmäla dig till ett mysigt nattpass på Luciadagen!

Listan för tisdags-banläggare och soppavärdar framöver!   

Fyll i ditt intresse för olika nationella värdetävlingar under säsong 2024.  

InomhusO

  • 4 dec 2023

image: InomhusO

Hej!

För kallt i vinterlandskapet att orientera ute??!?! 

Kom och var med på inomhusO i Eriksberg!

Ett landskap byggs med bockar, plinter, mattor och bänkar (och allt annat lämpligt) efter en karta som har ritats tidigare 

Så finns det redan lagt på kartan ett stort antal olika kortare och längre orienteringsbanor.

Du kan springa dessa i ditt tempo och över då mer eller mindre fysik samt att du är tvungen att rikta kartan, utveckla framförhållanden för att sikta mot nästa kontroll, stämpelteknik med mera! 

Det bästa: 

Du fryser inte, får inga blötta, kalla fötter i de mjuka kärr (läs tjockmattor), kan inte gå vilse i storskogen. Med andra ord många anledningar att testa!!

Du behöver bara någon form av inomhus träningsklädsel (obs ej tillåten är utomhus skor, du måste alltså ha inomhus löp/gympaskor) & din SI-pinne med (hoppas du har egen, annars får vi skramla lite efter lånepinnar).

Kompassen kan du lämna hemma!

Var med även du och anmäl dig på hemsidan!  Träningen går onsdag 6/12 - 19.00 tills vi blir trötta - i Eriksbergskolans gymnastikhall.

Hälsningar,

Dorothe

PS: Verkliga kartan är mycket finare!  DS

Dorans ruta v49

  • 2 dec 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Perfekt skidföre! Kanske läge att åka skidor på tisdag kväll?!? Oavsett vad du föredrar denna omgång, så finns även listan att fylla på med flera banläggare och soppvärdar framöver!   

Även på onsdag är det inte brist på möjligheter: Upplandsbygden by Night #2 går i södra Nåsten (med avkortade banor pga snön) och samling på Lurbo. Ungdomarna (och självklart även alla övriga) har däremot möjligheten att springa inomhusO i Eriksberg. Ifall UBN drar ner intresset för innebandy, så kan inomhusO förlängas även till efter 20.00. Anmäl dig alltså för var du helst vill (inomhusO eller innebandy eller båda så att vi vet vad att förbereda)!  

Kommande lördag ska det även bli träff för äldre ungdomar & juniorer att träna och diskutera gemensamt vad att satsa på under kommande säsong. Självklart får övriga Thorare och träningsmedlemmar vara med på träningen.

Redan innan eller efter den gemensamma diskussionen kan du fylla i ditt intresse för olika nationella värdetävlingar under säsong 2024. Vi saknar fortfarande en hel del namn!

Och ifall du inte vill springa eller åka skidor, men heller skridsko så vill jag påminna att Thors skrinnare har en ny träningstid och mer bana på måndagskvällar 20.30 – 21.30.

Dorans ruta v48

  • 24 nov 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Bastuskrönor från förra tisdag på Lurbo: tjejernas bastu var varm och en glad samling användare där. Riktig roligt! Var med även du nästa gång!! Eller vill du kanske vara soppakock? Skulle behöva någon redan i vecka, annars är du alltid välkommen att fylla på i listan över banläggare och soppvärdar framöver!   

Sen är vi tacksamma om du fyller i ditt intresse för olika nationella värdetävlingar under säsong 2024 redan i helg så att vi kan börjar planera behovet för vårens tävlingar.

Taggad att springa några kvalitetsträningar tillsammans med många andra elitlöpare? Ta då chansen att vara med på alla eller utvalda träningar under Uppsala TräningsHelg (UTH) – en träningshelg för hela Sveriges frälsta (elit)orienterare: All info och anmälningslänken finns här.

Ja, och så vill du kanske förbereda dig inför annalkande skridskosäsong på alla sjöar runt om? Ta då tillfälle och träna med Thors skrinnare som har en ny träningstid och mer bana på måndagkvällar 20.30 – 21.30.

Dorans ruta v47

  • 18 nov 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar! 

Ska vi säga vintern är här? Ännu mysigare då med våra tisdagar på Lurbo! Just nu saknar vi bara lite tjejer!! Vi två som har varit med hittills vill inte vara de ende som springer vårens Tiomila med pannlampa (även om du självklart får vara med även utan avsikt att spring nästa års Tiomila) – här kan du bli vän med nattens skogar och är vi lite fler då löner sig även uppvärmning av bastun. Sen finns listan över banläggare och soppvärdar som även den väntar på lite påfyllning!

Till er juniorer och ungdomar ordnar vi en tränings- och diskussionsträff för att tycka till och påverka vår tränings- och tävlingsverksamhet. Den är nu planerad för lördag 9:e december.

Och en utblick till mot första advent-helg då Uppsala TräningsHelg (UTH), en träningshelg för hela Sveriges frälsta (elit)orienterare, kommer arrangeras: All info och anmälningslänken finns här.

Anmälan till StOF & UOF banläggarkurs anmälningsstopp 26/11 går ut kommande söndag.

Fyll i ditt intresse för att åka på olika nationella värdetävlingar under säsong 2024 (junior/senior och övriga intresserade.