Nyheter

Dorans ruta v18

  • 29 apr 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

 

Hoppas att du är lika nöjd med dina insatser som jag på Uppsala möte! Det vart en fin dag i skogen för egen del och mycket observationer ute vid en vätskekontroll! Väldig olika sätt hur löparna kommer till kontrollen – några mycket fokuserade och helt på det klara hur att fortsätta, andra lite hipp som happ, ”jaha, här är ju min kontroll”. Hur gör DU, när du är på banan? Fort eller gemytligt, rakt eller trevande? Vill du öka farten på ditt kontrollarbete var med på våra träningar, där kan du öva dig och förbättra dina strategier! Och ja, vi ska klappa oss alla på axlarna för att återigen ha arrangerat en fin tävling i vacker skog till våra orienterande vänner från runtom i landet!

 

Juniorer och yngre seniorer se hit! UOF ordnar/hjälper till på två roliga läger: Tävlingslägret gemensamt med andra UOF-juniorer under Ösaträffen i Hälsingland under nationaldagshelg (observera dock att Thor har egen klubblägerGläntan under Ösaträffen).

Juniorer och yngre seniorer ni har även en jättefin möjlighet att vara med på SOFTs riksläger i Idre där UOF ordnar resa och logi för Upplänningar (anmälan). OBS du måste själv även anmäla dig till lägret! Finns även möjligheten att springa Ultralång SM.

Anmäl dig snarast dock senast 10 maj!

Dorans ruta v17

  • 21 apr 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Sista förberedelse inför Uppsala mötes helg är i full gång! Vi ser fram emot att bjuda våra OL-vänner till 3 fina tävlingsdagar på O-Ringen kartor – ska bli roligt att testa dessa på de två tillfällen som vi inte själv bjuder upp till tävling!

Juniorer och yngre seniorer se hit! UOF ordnar / hjälper till på två roliga läger: Tävlingslägret gemensamt med andra UOF-juniorer under Ösaträffen i Hälsingland under nationaldagshelg (observera dock att Thor har egen klubbläger på Gläntan under Ösaträffen).

Juniorer och yngre seniorer ni har även en jättefin möjlighet att vara med på SOFTs riksläger i Idre där UOF ordnar resa och logi för Upplänningar (anmälan). OBS du måste själv även anmäla dig till lägret! Finns även möjligheten att springa Ultralång SM.

Anmäl dig snarast dock senast 10 maj!

 

 

Dorans ruta v16

  • 15 apr 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

 

Men nu….är det vår och dags att damma av kompassen och OL-skor! Några har redan försökt sig på enstaka tävlingar enda ner i Valdemarsvik. För oss andra blir det Upplandspremiär i Lillkyra söder om Enköping.

I vecka kommer det bjudas på varmt och fint sommarväder och massor med chanser att träna orientering samt att vi även ska förbereda vår egen tävling – Uppsala möte! Du kan bidra med kartinstoppning, bakelse till markan, kontrollutsättning och så förhoppningsvis många som kan dra ett strå i stacken under söndagens tävling. Vill du tävla spring på fredag eller lördag. På söndag kommer du få nog med möjligheter att röra på dig och sedan kan du även få hjälpa till med att hämta in kontroller om du så önskar.

Och ifall du inte har anmält dig än till Tiomila eller Jukola, så gör det nu till Gunilla eller Petter!

Rapport från kvällens SI-träning

  • 11 apr 2023

Tisdagsträning med fysinslag på programmet! Uppslutning fin framförallt hos yngre skaran. 

Vad - ingen karta?! Och ingen kompass heller?!?! Men några grå hjärnceller och snabba ben. Härligt vilka förväntningar det möts och vilka olika strategier: försök att memorera så många kontroller som möjligt, eller i par skanna av hela område och hojta till varandra.

Dorans ruta v15

  • 7 apr 2023

image: Dorans ruta v15

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Tävlingsupptakten kryper längre och längre norrut och även om det fortfarande finns inställda tävlingar, så kan vi dock ändå glädja oss att få tävla i vår härliga idrott och njuta skogarna allt närmare hemma. Till dess bjuder vi även upp till träningsaktiviteter!

Till kommande vecka blir det en hel del sociala komma-igång övningar: på tisdagsteknik kan du träna på stämpelteknik, fokus, komma ihåg och en dos fysisk bakträning samtidigt som du kan heja på dina träningskompisar. På Thorsdag bjuds på OL-teknik för de yngre och KepsO för de äldre. Och vill du inte springa KepsO finns säkert en bana även för dig! Till helgen är det sedan den första tävling i Uppland som går av stapeln – Enenracet.