Nyheter

Dorans ruta v52

  • 21 dec 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

En avslutning svårt att överträffa för tisdagar från Lurbo med Mats serva varm glögg på Rudins koja och våra studentambassadörer Karin och Mattias axla soppalagningen för hungriga orienterare. Väldigt uppskattat av deltagarna. Tack!

Jag hör bara alla positiva röster om de mysiga tisdagskvällar då vi har tid att träna och omgås. Vi fortsätter i samma anda på det nya året!

Vi hoppas självklart att även du vill hänga på, alternativt lägga banor eller bidra till kvällssoppa. Du kan hitta listan för tisdags-banläggare och soppavärdar – fyll gärna på!

Ett annat stående inslag är listan för resa och logi till nationella värdetävlingar 2024, tex den nyskapade stafettligan inklusive Tiomila i Nynäshamn. Fyll i ditt intresse!

Nu önskar jag alla God Jul och Gott Nytt År!

Vi ses på första officiella tisdagsträning 9.e januari! (har du lust på en träningsrunda under mellandagarna försök använda den nya hemsidans Lurboken!)

Hälsningar,

Dorothe  

Dorans ruta v51

  • 15 dec 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Vilken fin början av vintern vi fick! Tyvärr blir det åtminstone ett intermediärt avbrott av det vackra. Således ingen idé att tipsa om fina skidspår i närområde för att åka skidor till helgen.

Snart börjar nya året med förhoppningsvis många sugna deltagare på våra tisdagsträningar! Vi kommer också ha sällskap med ett studentgäng som gärna vill springa tillsammans med oss. Vill du lägga banor eller bidra till kvällssoppa så har vi vår fina listan för tisdags-banläggare och soppavärdar – fyll gärna på!

Ett annat stående inslag är listan för resa och logi till nationella värdetävlingar 2024. Fyll i ditt intresse!

Tisdagens träning går till Rudins koja där en vätskekontroll har utlovats. Däremot saknas en soppavärd för kvällen. Om ingen känner för det så får det bli bastu och dusch som avslutar kvällens träning.

Dorans ruta v50

  • 8 dec 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Det var många glada yngre och äldre som ville testa inomhusO – en stor fördel att vi nu har 2 timmar för våra aktiviteter. Vi kommer säkert göra det igen någon/några gånger i 2024!

Imorgon lördag blir det träff för äldre ungdomar & juniorer att träna och diskutera gemensamt vad att satsa på under kommande säsong. Självklart får övriga Thorare och träningsmedlemmar vara med på träningen. Spännande att höra vilka träningar som ska satsas på under resterande vintersäsong!

Köldvågen förra vecka innebar att Upplandsbygden by Night blev uppskjuten till kommande vecka. Om du inte har anmält dig än, så finns en ny chans senast på söndag att anmäla dig till ett mysigt nattpass på Luciadagen!

Listan för tisdags-banläggare och soppavärdar framöver!   

Fyll i ditt intresse för olika nationella värdetävlingar under säsong 2024.  

InomhusO

  • 4 dec 2023

image: InomhusO

Hej!

För kallt i vinterlandskapet att orientera ute??!?! 

Kom och var med på inomhusO i Eriksberg!

Ett landskap byggs med bockar, plinter, mattor och bänkar (och allt annat lämpligt) efter en karta som har ritats tidigare 

Så finns det redan lagt på kartan ett stort antal olika kortare och längre orienteringsbanor.

Du kan springa dessa i ditt tempo och över då mer eller mindre fysik samt att du är tvungen att rikta kartan, utveckla framförhållanden för att sikta mot nästa kontroll, stämpelteknik med mera! 

Det bästa: 

Du fryser inte, får inga blötta, kalla fötter i de mjuka kärr (läs tjockmattor), kan inte gå vilse i storskogen. Med andra ord många anledningar att testa!!

Du behöver bara någon form av inomhus träningsklädsel (obs ej tillåten är utomhus skor, du måste alltså ha inomhus löp/gympaskor) & din SI-pinne med (hoppas du har egen, annars får vi skramla lite efter lånepinnar).

Kompassen kan du lämna hemma!

Var med även du och anmäl dig på hemsidan!  Träningen går onsdag 6/12 - 19.00 tills vi blir trötta - i Eriksbergskolans gymnastikhall.

Hälsningar,

Dorothe

PS: Verkliga kartan är mycket finare!  DS

Dorans ruta v49

  • 2 dec 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Perfekt skidföre! Kanske läge att åka skidor på tisdag kväll?!? Oavsett vad du föredrar denna omgång, så finns även listan att fylla på med flera banläggare och soppvärdar framöver!   

Även på onsdag är det inte brist på möjligheter: Upplandsbygden by Night #2 går i södra Nåsten (med avkortade banor pga snön) och samling på Lurbo. Ungdomarna (och självklart även alla övriga) har däremot möjligheten att springa inomhusO i Eriksberg. Ifall UBN drar ner intresset för innebandy, så kan inomhusO förlängas även till efter 20.00. Anmäl dig alltså för var du helst vill (inomhusO eller innebandy eller båda så att vi vet vad att förbereda)!  

Kommande lördag ska det även bli träff för äldre ungdomar & juniorer att träna och diskutera gemensamt vad att satsa på under kommande säsong. Självklart får övriga Thorare och träningsmedlemmar vara med på träningen.

Redan innan eller efter den gemensamma diskussionen kan du fylla i ditt intresse för olika nationella värdetävlingar under säsong 2024. Vi saknar fortfarande en hel del namn!

Och ifall du inte vill springa eller åka skidor, men heller skridsko så vill jag påminna att Thors skrinnare har en ny träningstid och mer bana på måndagskvällar 20.30 – 21.30.