Nyheter

Dorans ruta v44

  • 27 okt 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Höstlovet invigs med RodhenloppetEfteråt gemensam middag – banläggare Jessica berättade om en ny restaurangen i Alunda centrum – kanske något att testa!?!

På söndag går det att springa ett UOF-träning i norra Nåsten med samling hos Jörgens – kanske något att trotsa vädergudarna? Anmäl dig senast ikväll!!

Under höstlovet blir det Bäcklösa-reflexrundan på tisdag och inomhus-spel på onsdag, medans ungdomarna har höstlov. Torsdag kör vi inget med klubben. Däremot kan du börja reflektera över gångna säsongen och fundera vilka värdetävlingar du vill springa under kommande och fylla i intressanmälan så fort du vet. Jag kommer även skicka personlig epost till er alla i junior och seniorålder så fort jag har knäckt koden (läs hittat rätt listformat att dra ut från Eventor).

Och varför inte börja tänka banläggning?! Oavsett om du vill utveckla dina tekniska färdigheter som löpare, ordna klubbträningar eller bli en tävlingsbanläggare så finns chansen att lära dig vad som ingår i banläggarens syssla. Även denna vinter ordnar StOF och UOF tillsammans en banläggarutbildning såväl för steg 1 som 2. Tre webb-kvällar (1 tim var två i december, en i januari) följd av en fredagkväll – lördag i slutet på januari (se inbjudan!). Nytt för i år blir det möjlig att du kan få jobba med något eget projekt om du så vill under utbildningen och då kan du få feedback på det. Anmälan går ut söndag 26 nov, men pga begränsat antal platser på Biskop-Arnö där vi kommer övernatta (26 – 27 jan) så gäller först till kvarn (fixar du eget boende eller åker hem emellan, fungerar det utmärkt att vara med även om antal sängplatser har gått åt).

Kom även ihåg att beställning av skidkläder i Thorfärgar i Noname clubshoppen är bar öppen till 2 november. Information om inlogg till clubshoppen har du fått från Anna-Karin eller din ungdomsledare.

Dorans ruta v43

  • 20 okt 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Nu när du har fått träna i Rodhen-stil på Viktors banor inklusive snöglopp så är det bara att anmäla dig till den riktiga tävling, Rodhen natt, en klassisk nattpatrulltävling som är mycket rolig och kan springas tillsammans med din kompis (oavsett klubbtillhörighet!) i någon åldersklass, i föräldrar-barn par, eller par i olika åldersklasser mm. Efter tävlingen brukar vi äta middag tillsammans på någon bra ställe att komma med ett gäng hungriga orienterare. Var med även du, båda på patrulltävlingen och middagen!

Även inomhus-säsongen har startat mycket väl med en timme med lekfylld fysträning och lek för de yngre ungdomar, följd av en rolig alternativträning för en orienterare – innebandy – för de äldre!

I vecka tar även Thorsdagar säsongsavslut med överraskningsaktiviteter på Lurbo!

Lagom med första snön kan du även beställa skidkläder i Thorfärgar! Noname clubshoppen är öppen till 2 november. Information om inlogg till clubshoppen har du fått från Anna-Karin eller din ungdomsledare.

Dorans ruta v42

  • 13 okt 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Hösten är här med allt det innebär. Vackra färger, svalare temperaturer, en och annan regnskur. Största skillnad för oss orienterare är att det verkligen gäller att ta fram pannlampan! Du kan vänja dig i lagom takt med våra nattsprinter där veckans upplaga bjuder på ”Rodhen nattmodell” med gemensam start och fin stafettkänsel. Det är bästa uppvärmning för att stämma in dig inför Rodhen natt, klassisk nattpatrulltävling, som kommer gå om två helger. Innan dess har du möjligheten att delta på de sista hösttävlingar inom vår närhet, Strängnäs på lördag och Ängsö på söndag. Söndagens tävling ingår även i planerna för USM truppens avslutningshelg med träning och övernattning på Lurbo på lördag och söndagens deltagande på Arosträffen som går i en unik miljö på Ängsö.

Dorans ruta v41

  • 8 okt 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Vilken fin dag vi hade på 25-manna. En kul tävling med många fina insatser! Tack UK-Gunilla och Jolo för att ha jagat ihop 3 fulla lag och våra lagledare Mats-Olov, Esse, Jesper och Helena för värdefull coaching i skidbacken!

Efter 25-manna lider säsongen mot sitt slut. Ungdomarna får åka till Daladubbeln. Här i region blir det anmälningsdags för de sista två nationella tävlingar helgen därpå i Strängnäs och på Ängsö, innan Rodhens klassiska nattpatrull går av stapeln i Alunda om två veckor.

I vecka är det även dags att återuppta inomhusträningarna! Under övergångsperioden innan Thorsdagarna avslutas i slutet på oktober och med onsdagsträningar inomhus tar vi ett kort uppehåll med tisdagens aktiviteter innan vi återkommer i början på november med skogspass från Lurbo.

Vecka/datum

Tis-träning

Ons-inomhus

Thorsdag

Helg

41 - 9 okt

-

Inomhus Eriksberg

Nattsprint Eriksberg

Daladubbeln

42 - 16 okt

-

Inomhus Eriksberg

Nattsprint Ultuna

 

43 - 23 okt

-

Inomhus Eriksberg

Avslutning Lurbo

Rodhen natt

44 - 30 okt

Skogspass Lurbo

Inomhus Eriksberg

-