Nyheter

Dorans ruta v14

  • 30 mar 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Påskäggen vart utdelade på en härlig Påskäggsorientering, tack alla ni som hjälpte till! Nu njuter du förhoppningsvis en fin påskhelg någonstans i Sverige!

Redan på tisdag blir det testlöpning av banorna för vår Uppsala möte medeldistanstävling i Vattholma. Gäller bara för Dig som är äldre än 17 år som inte ska springa på egen tävling. Alla yngre får tävla på tävlingsdagen (kan hjälpa innan eller efter) och ska således inte få testa tävlingsbanorna. Har du mot förmodan inte anmält Dig än som funktionär gör det här.

På lördag blir det traditionsenlig Tiomilaträningsdag med en sprint och en medeldistans design Ola Lind som du kan vara med på OAVSETT om du tänker springa Tiomila eller inte.

Fortsatt Glad Påsk!

Hälsningar,

Dorothe  

 

Påskäggsorientering

  • 28 mar 2024

 

Bilder delvis från 2021

Påskäggsorienteringen blev en härlig upplevelse!

Dorans ruta v13

  • 22 mar 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Nu ska säsongen komma igång! De yngre kör ett upptaktsläger i samband med Måsen stafett, Påskäggsorientering återuppstår på Skärtorsdag i Slottsparken och den nationella säsongen börjar i Skåne med Swedish league tävlingarna #1 & 2 samt första stafettliga omgången. Oavsett om du kommer leta påskägg eller orienteringsskärmar så önskar jag lycka till!

Vi ses i skogen!

Hälsningar,

Dorothe  

Dorans ruta v12

  • 15 mar 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Trots eventuella förtidiga april-väder-kaprioler närmar sig säsongen, ingen tvekan om det! Ungdomarna har upptaktsläger i Sigtuna, klubbens årsmöte på måndag, ljusare kvällar på tisdagar (vill du laga soppan?), slut med skridskoåkning på Studan, Påskäggsorientering väntar på flera medhjälpare och snart står även första kombinerade tränings/tävlingshelg Måsenlägret framför dörren. Anmälan till lägret ska du göra senast ikväll!

Vi ses på träningarna!

Hälsningar,

Dorothe  

Dorans ruta v11

  • 9 mar 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Sökes soppavärdar för de nästkommande två tisdagar! Banorna är redo, men vill du laga soppa så blir du väldig uppskattad - anmäl under tisdagsträning!

Påskäggsorientering återuppstår efter pandemin! Var med att ta ett strå i stacken med en hjälpande hand och se samtidigt vilken glädje som sprids av detta klassiska arrangemanget i slottsparken!

På tävlingsfronten stiltje inför säsongstarten i Uppland. Vill du ändå starta tävlingssäsongen lite tidigare så finns en chans nästa helg på Kringelträffen. Inte fullt så långt söderut som Måsenstafett helgen efter!

Apropå Måsenstafett – den ingår i klubbens upptaktsläger i Nyköpingstrakten. Ett jättebra tillfälle för alla från ungefär gul nivå att ha kul tillsammans, lära känna flera klubbkompisar, testa på nya skogar (jättefina i trakten!) och springa den eller de första tävlingar på säsongen. All info och anmälan finns här. Anmäl senast fredag 15/3! Anmälan till nationella tävlingar senast på söndag 17/3 (länk längre ner).

Vi ses på träningarna!

Hälsningar,

Dorothe  

Dorans ruta v10

  • 2 mar 2024

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Vasaloppshelg! Utgåva 100! Lycka till och använd ditt pannben du som ska åka! Du som sitter hemma i TV-soffan använd i alla fall en liten del av tiden för att själv göra några styrka och rörlighetsövningar minst för fotleden. Du kommer behöva starka muskler till annalkande säsong!

Vill du redan nu komma igång med något mer fartträning kan jag rekommendera Västeråsernas Viking Memorial på överkomligt avstånd i Västerås med omnejd: 4 träningstävlingar på 3 dagar med SI och masstart på 3 (fre: natt, lör fm: backe på Björnö, lör em: poängO i Vedbo skogen, sön: ultralång Sätra skidstadion). Detaljer och länk till de olika etappers anmälan hittar du här.

Här i Uppsala fortsätter vi till Påsken med våra populära tisdagsträningar följd av bastu och soppa. Vill du bidra med banläggning eller soppa skriv in dig i listan tisdagsträning. Och på onsdagar är det främst lek och innebandyspel för olika åldersgrupper.

Efter skolans påsklov kommer vi gå över till vårt sommarprogram med tisdagsteknikträning/banor i Uppsalas omnejd och Thorsdagsträningar med OL-skola.

Redan nu kan du även anmäla dig till klubbens upptaktsläger i Nyköpingstrakten. Ett jättebra tillfälle för alla från ungefär gul nivå att ha kul tillsammans, lära känna flera klubbkompisar, testa på nya skogar (jättefina i trakten!) och springa den eller de första tävlingar på säsongen. All info finns här.

Vi ses på träningarna!

Hälsningar,

Dorothe