Nyheter

Dorans ruta v40

  • 29 sep 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Höstdagjämningen har varit och det betyder att vi sakta men säkerligen går mot höstprogrammet i vår verksamhet. Alltså ut med pannlampan!

Men innan dess springer vi 25-manna – tre fulla lag ska vi mönstra – vad härligt det kommer bli!! Du får 3 träningsmöjligheter i vecka att göra finslipning av din orienteringsform – snabba skogssprintslingor på tisdag, något längre gafflade banor på onsdag och på Thorsdag blir det återigen skogssprint-inslag. All info och anmälan hittar du på vår nya hemsida, som nu har bytt till den slutgiltiga adressen: ifthor.se – gå in och skapa en inlogg om du inte har gjort det tidigare!

Efter 25-manna är det dags att återupptar inomhusträningarna – från och med v41 fram till våren kommer vi ha tillgång till Eriksbergskolans gymnastiksal på onsdagar: Den tidiga tiden (19.00 – 20.00) är reserverad för de yngre att spela, medan de äldre, något tuffare spelare tar över 20.00 – 21.00. Innebandy är populärt, men självklart går det även att hitta på andra lek eller vad sägs om inomhusO över stock och sten, vill säga bockar och hinder! Och vill du värma upp inför inomhus-aktiviteten så finns gott om möjligheter att utveckla några löprundor i närheten.

Dorans ruta v39

  • 23 sep 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

DM tävlingar, svampar, skärmar, mygg och gult löv. Hög tid alltså att göra dina (sista) förberedelser för 25-manna! Ta chansen att vässa din form under kommande träningar. I vecka med Jolo som banläggare. Som uppvärmning till tisdagsträning kan du köra en runda ner till invigning av Inga Löwdins plats (mitt emot Studenternas på östra sidan Fyrisån). Thoraren Inga var en stor kvinnokämpe inom idrottsvärlden och var utöver mycket annat med att grunda internationella orienteringsförbundet. Varför alltså inte ta tillfället i akt och dyka upp iklädd i Thorjacka när kommunen ska inviga Inga Löwdin torg!?

För er som kombinerar orientering med att slå bollar med precision finns chans att delta på Golf-KM kommande helg. Och så ordnas även en genomgång om nya hemsidans anmälningsfunktioner (och lite annat).

Med andra ord en härlig blandning av aktiviteter som du kan vara med på!

Upplandscupen 2023

  • 21 sep 2023

Tätt i täten efter Linnéfinalen. Thortellinis på 5:e plats

Dorans ruta v38

  • 15 sep 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Hösten har kommit med morgondagg, kyligare och tidigare kvällar, och några mygg…. Inget dock som hindrar att utöva vår favoritsyssla! Natt-SM pågår i skrivande stund och natt- och lång-DM väntar till nästa helg. Dessförinnan får vi här på hemmaplan testa en nygammal skog för första gången på länge. I veckan korades också Thors inofficiella skogssprint-KO-mästaren Valle före Love och Henrik och Tora fick erövra tjejernas titel. Mats hade hittat ett perfekt hörn i stora Nåsten att utmana alla deltagare på mycket roliga korta banor. Citat efteråt ”kan vi inte alltid träna på den typ av slingbanor”.

Så varför inte sätta ett mål för hösten vara med på våra många träningstillfällen och sikta in på 25-manna!

OBS! Anmälan till Natt-DM går ut ikväll, fredag 15/9!!

 

Dorans ruta v37

  • 7 sep 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Ett tidigt veckobrev kommer här!

USM gänget drar till Blekinge för att springa ungdomsmästerskapen, medan några av de lite äldre ska försöka sig i Tiveden på veteranmästerskapen. För er som inte får springa ett mästerskap denna helg, finns tävlingar och träningar i närheten. Ta chansen att njuta varma sensommarvädret. Det kryllar även av svamp (och myggor) i skogen. Så säkert värt att leta efter något! Lycka till allihopa i skogen vad ni än letar efter!

Dessutom en extra påminnelse om möjligheten att åka på ungdomarnas säsongsavslutningsresa till O-Event Borås. Och stående inlägg kom-i-håg att anmäla dig till 25-manna! Vi behöver bli fler!

Dorans ruta v36

  • 1 sep 2023

Hej alla Thorare och träningsmedlemmar!

Efter några helger med fokus på stora mästerskap (läs svenska) så följer nu en helg dedikerad till att kora de bästa löparna i distrikten. Väddö och Öregrund väntar!

Och förra vecka missade jag att lägga in länken till MTBO gängets aktiviteter, här kommer det facebook.com/mtbouppland/.

Nu finns även tre 25-manna-lag anmälda! All anledning alltså att markera ditt intresse – kom ihåg – springer du, får 24 andra ett fulltaligt lag och teamet går ju verkligen före i detta läge. Alltså känn ingen prestationspress! Vi är glada för varje Thorare som vill vara med!! Anmäl dig på 25-manna.