Se hit alla SM intressenter

  • 10 jul 2023

Se hit alla intressenter att springa höstens SM och Swedish League tävlingar!

Efter en rad finfina prestationer på Venla/Jukola och Ultralång SM hoppas vi nu att du njuter sommarn till fullo med fina förutsättningar att träna inför höstens säsong.

Eftersom höstens SM tävlingarna i år ligger väldig tidigt, så kommer här en samlad information vad som gäller. Det är även viktigt att du anmäler dig i tid, dvs före söndag 30 juli, för de olika aktiviteter (även om du tidigare har gjort en preliminär intressanmälan – det hjälpte oss mycket att kunna förhandsboka)!

Inför lång SM i Örnsköldsvik 19 – 20 augusti

Anmälan till resa och logi: Senast söndag 30 juli (resa-logi lång SM)

Anmälan till lång SM: Senast söndag 6 augusti (lång SM)  

Resa och logi: Mats J ansvarig

Några detaljer kring tävlingarna: Lång SM går i Höga kusten, några mil söder om Ö-vik.

KARTA

Nyritad karta på ett område som delvis inte varit karterat tidigare. Kartan ritad 2021-2022 av Per Magnusson. Skala: 1:15 000. Ekvidistans: 5 m. Offsettryck, Kartsam.

TERRÄNGBESKRIVNING
Terrängtyp

Vildmark med ett antal skogbevuxna och öppna sankmarker samt några skogsbilvägar. Terrängen, som består av några större bergspartier, är i huvudsak detaljrik men innehåller även detaljfattiga partier.
Kupering
Stark kupering med några måttligt kuperade områden. Vissa sluttningar är branta och sönderskurna.
Framkomlighet
God framkomlighet. Vegetationen består huvudsakligen av barrskog i varierande ålder med inslag av hyggen. Ett mindre antal områden med begränsad framkomlighet finns redovisade på kartan.

 

Inför medel och stafett SM i Sundsvall/Timrå 25 – 27 augusti

Anmälan till resa och logi: Senast söndag 30 juli (resa-logi SM medel & stafett). Här kan du även ange om du vill springa stafett SM.

Anmälan till medel SM:  Senast söndag 13 augusti (medel SM)

Anmälan till stafett SM: Senast söndag 30 juli (tävlingsinfo SM)

Några detaljer kring klubbens resa och logi: Planen är avresa vid lunch 24/8 och att vi kör lätt träning för att bekanta oss med terrängen vid ankomst. Resa med minibuss/privatbil. Boende på Sidsjö Hotell o Konferens

Några detaljer kring tävlingarna: Medel och stafett SM går i Bängling, Hässjö, norr om Timrå

KARTA

Kartan framställd 2021-2023 enligt ISOM 2017-2 med Lantmäteriets laserskanning V2 2019 som grund. Kartritare Nils-Göran Olsson. Skala: 1:10 000. Ekvidistans: 5 m. Digitalt tryck.
Äldre karta över området finns på Eventor.

TERRÄNGBESKRIVNING
Terrängtyp

Terrängen består av skogsmark som präglas av detaljrika höjdpartier och sluttningar med mindre och medelstora sankmarker. Kulturmark finns närmast arenan, hyggen i begränsad omfattning samt ett fåtal mindre stigar som korsar området.
Kupering
Mestadels måttlig kupering men det finns några sluttningar med kraftigare kupering.
Framkomlighet
Terrängen består mestadels av öppen berghällsterräng med god framkomlighet. Det finns områden där sikten och framkomligheten begränsas något av tätare skog. Även branta och steniga sluttningar samt mindre områden med vindfällen begränsar framkomligheten.

 

Inför natt SM i Sundsvall 15 september och Swedish League final 17 september

Anmälan till resa och logi: Senast söndag 30 juli (resa-logi Swedish League final & Natt SM)

Anmälan till natt SM:  Senast söndag 3 september (natt SM)

Anmälan till Swedish League final: Senast söndag 10 september (Swedish League final)

Några detaljer kring klubbens resa och logi: Samma logi som vi bor på under medel och stafett SM – se ovan.

Några detaljer kring tävlingarna: Natt SM går på Södra berget i Sundsvall

KARTA

Karta framställd 2021-23 enligt ISOM 2017-2 med Lantmäteriets laserskanning V2, 2019 som främsta grundmaterial. Kartritare Nils-Göran Olsson.
Skala: 1:10 000. Ekvidistans: 5 meter. Digitalt tryck.
Äldre karta över tävlingsområdet finns på Eventor.

TERRÄNGBESKRIVNING
Terrängtyp

Terrängen består av skogsmark med ett sammanhängande och närmast arenan mycket tätt system av motionsspår, cykelleder, mindre stigar och en rullskidbana. Ett fåtal öppna samt  bevuxna sankmarker finns i området.
Kupering
Tävlingsområdet består till stora delar av måttligt till starkt kuperad terräng med inslag av flackare partier mellan höjderna. De brantare sluttningarna är generellt sett mer detaljrika medan de flackare sluttningarna är mer detaljfattiga.

Framkomlighet
Vegetationen består i huvudsak av barrskog av varierande ålder. Framkomligheten är i huvudsak god med inslag av små, öppna hällar med mycket god framkomlighet. Ett fåtal partier avverkade och gallrade områden med begränsad framkomlighet förekommer. Terrängen är generellt stenbunden och särskilt i de brantare sluttningarna.

 

Några detaljer kring tävlingarna: Swedish league finalen går i Lövberg, Ljustorp, runt 3 mil norr om Sundsvall

KARTA

Karta framställd 2022-2023 enligt ISOM 2017-2 med Lantmäteriets laserscanning V2, 2019 som grund. Kartritare Johan Agås.
Skala: 1:10 000. Ekvidistans: 5 m. Digitalt tryck.
Nyritad karta på ett område som inte varit karterat tidigare (i modern tid).

TERRÄNGBESKRIVNING
Terrängtyp

Vildmark med ett antal skogbevuxna och öppna sankmarker och få stigar. Terrängen, som består av ett större bergsparti, består av detaljrika höjdpartier och sluttningar som varierar från detaljrika till väldigt detaljfattiga. Förekommer stråk med branta och sönderskurna sluttningar.
Kupering
I genomsnitt måttlig kupering med mer kuperade bergssluttningar varvade med mindre kuperad topografi väl uppe på berget.
Framkomlighet
God till mycket god framkomlighet. Höjdpartierna i området domineras av tallskogsbeklädda berghällar med god sikt och löpbarhet.
Mellan de öppna fina höjderna med tall förekommer här och var också stråk/svackor med övervägande granskog vilket drar ner sikten och löpbarheten en aning. I de mest sönderskurna sluttningarna blir löpbarheten något sämre och likaså sikten, då mer inslag av gran förekommer.
Vegetationen består huvudsakligen av barrskog i varierande ålder med få inslag av hyggen och grönområden.